INDEX MS24-6

INDEX MS24-6

Değişen müşteri beklentileri ve buna bağlı gelişen teknoloji ile birlikte zaman çok daha fazla önemli ve değerli bir olgu halini aldı. Bu değişim çerçevesi, gelişen teknolojiye adapte, daha rekabetçi, daha kısa sürede daha kaliteli ürünler üretme gereksinimini de beraberinde getirdi.

Başta otomotiv olmak üzere medikal, havacılık, savunma ve talaşlı imalatın olduğu tüm sektörlerde artan adetler ve daha hassas parça gereksinimleri tezgah üretici firmaların da bu yönde gelişimine sebep olmaktadır.

Tüm bu gelişmelere bağlı olarak INDEX çok milli torna tezgahı alanındaki uzun yıllara dayanan tecrübe ve birikimi ile bu değişim ve gelişime ayak uyduracak MS24-6 tezgahını geliştirdi.

Önceki versiyona göre 22mm olan çubuk çap kapasitesi 24 mm olarak güncellenen tezgah 15 KW’lık 10000 devir iş milleri sayesinde 5 mm’den 24 mm’ye kadar geniş bir çap aralığında yüksek hızlı kesme gereksinimlerine cevap verebilmektedir. İş millerinin 18Nm torka sahip olması; paslanmaz, titanyum, inconel ve benzeri malzemelerdeki zorlu kesme şartlarına da cevap verebilmektedir. Tüm iş millerinde farklı devir uygulanabilmesi her operasyon için ideal kesme verilerine ulaşmaya olanak sağlamaktadır. Son derece esnek karşı iş mili sayesinde de arka operasyon işleme çeşitliği arttırılmıştır.

Yine önceki versiyonda bulunan hava soğutması yerine tüm ana ve karşı iş millerinin soğutma suyu ile soğutulması, hava ile soğutmaya göre ortam şartlarından etkilenmeyen daha stabil, termal değişkenlikleri en aza indirerek parça hassasiyetine pozitif katkı sunan bir sisteme geçilmiştir.

Index’in sunmuş olduğu en yeni özelliklerden bir tanesi de parçadan parçaya geçişte ayar zamanını en aza indiren ve Index’in “W Serration” olarak adlandırdığı W formlu X eksen kızak yapısıdır. W formlar sayesinde takılan tutucunun iş miline göre dikliğinin ayarlanması gereksinimi ortadan kaldırılmıştır. Bununla birlikte “INDEX Quick Clamping” seçeneği ile kolay tutucu değişimi yapılabildiği için ayar zamanında %50’ye varan bir zaman kazancı sağlanabilmektedir.

Tüm bu yeniliklerin yanında diğer INDEX çok milli tezgahlarında bulunan; son derece stabil X eksen kızak yapısı, hidrostatik sürtünmesiz Z eksenleri, frezeleme, poligon tornalama, Gear hobbing ve Power Skiving dişli açma opsiyonları ve programlamayı kolaylaştıran dialog programlama paketleri, Endüstri 4.0 desteğinin yanı sıra sunulan 6 eksen robot, konveyör ve lineer kol gibi farklı parça boşaltma ve otomasyon seçenekleri ile hassas parçaların hasar görmeden istenilen fikstüre dizilimi de yapılabilmektedir.